Prevod dokumenata za nastavak školovanja u inostranstvu

Prevod dokumenata za nastavak školovanja u inostranstvu

U cilju sticanja što šireg i sveobuhvatnijeg obrazovanja naši učenici i studenti sve češće odlaze u inostranstvo bilo da bi pohađali gimnazije ili na osnovne i master studije. Da bi se prijavili na određene škole i fakultete učenici/studenti prevode dokumenta o prethodnom obrazovanju. Učenici srednjih škola i gimnazija prevode svedočanstva ili đačke knjižice kao i razne sertifikate o postignutom uspehu.

Prevod svedočanstava i diploma završenih razreda osnovne i srednje škole sa srpskog na engleski jezik je nekad osnovni uslov za upis željene škole ili fakulteta u inostranstvu. Tačan i precizan prevod ovih dokumenata na engleski jezik je prvi korak ka školovanju u inostranstvu. Preporuke nastavnika i profesora takođe prevedene na engleski jezik sa pečatom sudskog prevodioca su prateća dokumentacija.


Diploma
 

Prevod potvrde o redovnom školovanju je nekad potreban za dobijanje turističke ili studentske vize. Takva potvrda se izdaje na memorandumu škole/fakulteta i potpisana je i overena od strane sekretara škole. Prevod potvrde o redovnom školovanju u našoj kancelariji možete dobiti istog dana.

Kada je reč o studentima koji bi da nastave studije u inostranstvu obično im je potreban prevod prepisa ocena ili prevod uverenja o položenim ispitima. Ta dokumenta sadrže osim dobijenih ocena i datuma polaganja ispita i imena profesora kao i broj časova na mesečnoj, nedeljnoj ili godišnjoj osnovi. Takav prevod predstavlja stručan prevod jer je reč o spisku stručnih predmeta koje je student pohađao i položio.

Prilikom izrade takvih prevoda uvek se konsultujemo sa samim studentima i u dogovoru sa njima nalazimo najbolje moguće rešenje koje je uvek prilagođeno studijama u inostranstvu ili željenom univerzitetu, a opet ne odstupa od svoje suštine.

Studenti koji su završili osnovne studije, za upis master studija u inostranstvu prevode diplome i dodatak diplomi koji sadrži spisak položenih ispita, imena profesora i broj časova nastave kao i kratak opis cilja i sadržaja programa kao i objašnjenje dodeljenog zvanja.


Diploma
 

Prevod diplomskih radova i prevod seminarskih radova se radi na zahtev studenata odnosno potencijalnih univerziteta u inostranstvu kao dodatni prilog i dokaz o stečenom znanju i kvalitetu pismenih radova u okviru određene stručne oblasti koju je student studirao. Ovi prevodi takođe spadaju u stručne prevode i zahtevaju poseban trud i stručno poznavanje određene oblasti.

Prevod nastavnog plana i programa fakulteta je najobimniji stručni prevod potreban za nastavak obrazovanja naših studenata u inostranstvu. S obzirom na obimnost i stručnost takvih tekstova potrebno je određeno vreme da bi se takav tekst kvalitetno preveo. Takođe je potrebno da se uskladi terminologija korišćena prilikom prevoda spiska položenih ispita sa prevodom plana i programa.